Novosti

11 Nov

Posjeta Međunarodnom sajmu knjiga i učila u Zagrebu 2016 Istaknuto

Objavio: 

U noći sa četvrtka na petak (10.-11. novembra), učenici, profesori i direktorica škole zajedno sa ostatkom menadžmenta naše škole, raspodijeljeni u četiri autobusa, krenuli su na jednodnevni izlet u Zagreb. Polazak je organiziran u 03:00 sata iz školskog dvorišta. Vožnja se odvijala relacijom Fojnica - Doboj - Bosanski Brod - Zagreb i trajala je oko osam sati ukljućujući i usputne pauze.

Po dolasku u Zagreb, svi putnici su se najprije uputili na mjesto održavanja Međunarodnog sajma knjiga i učila – INTERLIBER 2016. Učenici i uposlenici škole su uživali u razgledanju bogate ponude knjiga i učila mnogobrojnih izdavačkih kuća iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Holandije, Hrvatske, Italije, Kine, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španije, Velike Britanije i Sjeverne Irske. Tri sata nisu bila dovoljna u ovom uživanju sa knjigama.

Sljedeća destinacija bio je Trg Bana Jelačića. Zbog loših vremenskih prilika učesnici nisu mogli mnogo uživati u šetnji najvećim zagrebačkim trgom, tako da su uspjeli napraviti samo po neku fotografiju i odmoriti se uz piće.

Nakon dvosatne posjete Trgu, putnici su iskoristili priliku da posjete Islamski centar u Zagrebu i prelijepu Zagrebačku džamiju. Ovaj centar osim mesdžida ima i brojne druge funkcije, pa su učenici imali mogućnost da se upoznaju sa njegovom unutrašnjošću, gdje se nalaze restoran sa divanhanom, učionice za vjeronauku, uredi, čitaonica, te konferencijska sala. Vrijedi istaći da su učenici bili srdačno dočekani od strane domaćina, te im je priređen doček u konferencijskoj sali i kratko obraćanje imama džamije.

Izlet u Zagreb završen je posjetom najmodernijem trgovačko-zabavnom centru u regiji - "Arena Centar", koji predstavlja dom 10 velikih, preko 200 srednjih i manjih trgovina te Interspar, najveći hipermarket u Hrvatskoj. U ovom centru smjestila se impresivna lista vrhunskih brandova, bogata gastronomska ponuda za sve gurmane te razni zabavni sadržaji.

U 19:00 sati uslijedio je polazak iz Zagreba, a dolazak svih autobusa u Fojnicu uslijedio je u ranim jutarnjim satima narednog dana.

U ovom edukativno-zabavnom izletu sudjelovalo je 203 putnika, od čega je bilo 183 učenika. Putovanje i obilasci po Zagrebu su protekli bez problema, a učenici zaslužuju svaki vid pohvale za primjereno ponašanje tokom cijelog putovanja, kao i agencija "Grand Tours", koja je svoj posao vezan za usluge putovanja profesionalno obavila.